آنچه در این مقاله میخوانید

    معرفی انواع کاغذ برای چاپ

    معرفی انواع کاغذ برای چاپ

    یکی از بهترین و مهم ترین کشفیات بشر در طول تاریخ، اختراع ماشین چاپ در قرن 15 میلادی بود. البته که صنعت چاپ به اختراع مهم تری به نام کاغذ وابسته بود. به گفته مورخان، کاغذ برای اولین بار در چین توسط تسای لان اختراع شد و ایرانیان در قرن 8 شمسی اولین کارخانه کاغذ سازی را در بغداد احداث کردند. با نگاهی به اطرافمان متوجه اهمیت صنعت چاپ در زندگی امروزی خواهیم شد.

    فکر کنید یک بسته بدون هیچ گونه علامت چاپی و مشخصات درج شده روی آن به شما بدهند؛ قطعا سر در گم‌ می‌شوید. چاپ عکس‌های خاطره انگیزی که دیدن ‌آن‌ها خالی از لطف نیست نیز به لطف اختراع کاغذ و دستگاه چاپ است. با وجود وابستگی شدید عصر جدید به دنیای دیجیتال باز هم کاغذ و صنعت چاپ از جایگاه مهمی برخوردارند. به همین جهت در این بخش‌ می‌خواهیم درباره مناسب ترین کاغذ برای چاپ اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

    انواع کاغذ برای چاپ

    اهمیت کاغذ در صنعت چاپ

    برای اینکه یک کار چاپی با کیفیت خوب داشته باشید باید نوع کاغذی که در چاپ استفاده‌ می‌کنید هم عالی باشد. این کیفیت کار سبب افزایش مشتری‌های شما خواهد شد. اگر به کارت‌های ویزیت یا کارت‌های پستال نگاه کنید آنهایی که نوع کاغذشان از جنس خوب و ضخیم است و رنگ‌های براق و زیبا در کنار جوهر مناسب استفاده شده، جذابیت بیشتری دارند. همچنین حس بینایی و لامسه‌ می‌تواند از لحاظ روانشناسی تاثیر زیادی بر بازار کسب و کار داشته باشد که با انتخاب بهترین کاغذ برای چاپ شما‌ می‌توانید این احساسات را تحریک کنید.

    انواع کاغذ برای چاپ

    تهیه خمیر کاغذ

    در کارخانه‌ها، نوع خمیر کاغذ را با توجه به اهمیتی که به محیط زیست داده‌ می‌شود و همچنین میزان کیفیت کاغذ چاپ شده، تعیین‌ می‌کنند. امروزه در بیشتر کارخانه‌ها برای تهیه کاغذ از خمیر چوب و گاها خمیر کتان و پنبه استفاده‌ می‌شود.

    انواع کاغدهای موجود در بازار

    هنگام تهیه کاغذ برای چاپ بهتر است از قبل با انواع کاغذ آشنایی داشته باشید. عموما نوع کاغذ استفاده شده در کارهای مختلف براساس کیفیت و کارآیی آنها، متفاوت است. در کل کاغذ‌ها یا به صورت لوله ایی "بویینی" و یا به صورت برگ‌های چهارگوش در ابعاد و اندازه‌های مختلف در بازار وجود دارند. واحد شمارش کاغذ "بند " است که هر بند شامل 500 کاغذ است.

    شما با مراجعه به بازار کاغذ یا کارخانه کاغذسازی، انواع مختلفی از ‌آن‌ها را شامل: کاغذ‌های تحریر، کاغذ مناسب چاپ انواع نقشه، کاغذ مخصوص کتاب‌های رمان و روزنامه‌ها، کاغذ برای نقاشی و .... خواهید دید.

    برای خرید یک کاغذ مناسب چاپ محصول مورد نظرتان بهتر است به مشخصات کاغذ که عموما روی بسته بندی نوشته شده، دقت کنید؛ زیرا کیفیت کاغذ هنگام چاپ بسیار مهم است. کاغذ‌ها داری خصوصیات مکانیکی، شیمیایی و فیزیکی هستند.

    انواع کاغدهای موجود در بازار

    خصوصیات فیزیکی کاغذ شامل موارد زیر است

    • ضخامت کاغذ: عموما مقاومت کاغذ را با این ویژگی می‌سنجند.
    • گراماژ کاغذ: یکی از فاکتورهای مهم در تعیین میزان کیفیت کاغذ گراماژ آن است. با افزایش گراماژ کیفیت و مقاومت کاغذ نیز افزایش‌ می‌یابد.
    • صاف بودن سطح کاغذ
    • حجم کاغذ
    • روشن یا کدر بودن کاغذ: اگر متن کاغذ در روشنایی صاف و یکنواخت باشد کاغذ روشن است.
    • مقاوت کاغذ در برابر رطوبت
    • براق بودن کاغذ
    • ابعاد کاغذ: در ایران سیستم " دین Din" برای ابعاد کاغذ، یک استاندارد است و بر پایه ورق کاغدی به شکل مربع مستطیل در سطح یک متر مشخص‌ می‌شود.
    • وزن کاغذ: آن را برحسب گرم در متر مربع تعیین‌ می‌کنند.

    مشخصات مکانیکی کاغذ

    ویژگی مکانیکی کاغذ را براساس یک سری از اصول‌ می‌سنجند که برپایه مقاومت کاغذ در شرایط مختلف تعیین شده است. که شامل این موارد است: مقاومت در برابر تا خوردگی، پاره شدن، سوراخ کردن، مقاومت در برابر مواد چرب،مقاومت در برابر رطوبت و مقاومت کاغذ در برابر عبور هوا. قطعا کاغذی که مقاومت بیشتری دارد، بهترین کاغذ برای چاپ است.

    ویژگی‌های شیمیایی کاغذ

    برای مشخص کردن این ویژگی، ابتدا وزن یک ورق کاغذ را دقیق اندازه‌ می‌گیرند، سپس آن را در بخاری‌ می‌سوزانند. با این کار هرچقدر سلولز در کاغد استفاده شده باشد‌ می‌سوزد و خاکستر باقی مانده مواد اضافی موجود در کاغذ است. نوع خمیر استفاده شده در کاغذ تعیین‌ می‌کند که کدام کاغذ زودتر یا دیرتر زرد خواهد شد. اگر یک ورق کاغد را پاره پاره و با محلول شیمیایی رنگ کنید، سپس آن را زیر میکروسکوپ قرار دهید‌ می‌توانید نوع الیاف سلولوزی موجود در آن را مشخص کنید و در آخر با استفاده از کاغذ تورنسل‌ می‌توان تشخیص داد که کاغد اسیدی است یا خیر.

    انواع کاغذ برای چاپ

    انواع کاغذ برای چاپ

    کاغذ روزنامه: ترکیبی از خمیر مکانیکی و خمیر شیمیایی است و همان‌طور که از اسمش پیداست بهترین کاغذ برای چاپ روزنامه است. رنگ کاغذ در برابر نور آفتاب سریع تغییر‌ می‌کند. گراماژ کاغد روزنامه 50 گرم است و جزء کاغذ‌های ارزان است. اگر در ترکیبات کاغذ روزنامه نوع خمیر شیمیایی بیشتر استفاده شده باشد مرغوب تر و بهتر است.

    کاغذ ارش که زیبا، ظریف و نوع خمیر استفاده شده در آن پارچه‌ایی است.

    انواع کاغذ

    کاغذ لاستر مات که بهترین نوع کاغذ برای چاپ عکس است و بیشتر در چاپ عکس‌های سیاه و سفید کاربرد دارد.

    کاغذ لعابدار که در رنگ‌های متفاوت تولید شده و بیشتر مناسب اتیکت و جعبه‌هایی از جنس مقوا است.

    انواع کاغذ برای چاپ

    کاغذ کارتی نوع دیگری از کاغذ است که بیشتر مناسب کارت‌های اندیکس است. 85 تا 125 گرم در متر مربع‌ می‌باشد.

    کاغذ حسابداری که از خانواده کاغذ تحریر و مناسب دفتر‌های حسابداری است. چاپ روی هر دو طرف آن و نفوذ جوهر از خواص این کاغذ هستند. کاغذ حسابداری وارداتی و از برندهای موریم، گرون و شینهوو محصول کشور چین، کره جنوبی و اندونزی است.

    کاغد تحریر بهترین نوع کاغد برای چاپ سر رسید و مجله است. تقریبا سبک و براق است و استفاده از آن عمومیت بیشتری دارد.

    کاغد شومیز یا جلد، جنس این کاغذ ضخیم است. میتوان آن را به راحتی دو لا کرد. به دو شکل برجسته یا ساده در بازار وجود دارد.

    کاغذ فتوکپی که در دستگاه‌های کپی کاربرد دارد و معمولا به رنگ سفید است.

    معرفی انواع کاغذ برای چاپ

    کاغد بالک که از نوع مکانیکی و جایگزین مناسبی برای کاغد تحریر و کاغذ گلاسه است. بیشتر در نقشه کشی استفاده دارد و خمیر آن را از درخت کاج تهیه‌ می‌کنند.

    کاغذ پوستر از نوع کاغذ‌های صاف و براق با کاربرد تزئینی است. گراماژ کاغذ پوستر بین 70 تا 170 و از جنس خمیر مکانیکی و شیمیایی است.

    کاغذ مخصوص که شامل کاغذ‌های غیر عادی و پلاستیکی است.

    معرفی انواع کاغذ برای چاپ

    کاغد گلاسه که از ویژگی‌های آن داشتن سطح هموار، صاف و همچنین مقاومت زیاد است. از آنجایی که جذب جوهر هنگام چاپ یکنواخت است کاربرد بسیاری دارد. بهترین نوع کاغذ "گلاسه" است. در دو نوع براق و مات وجود دارد. در چاپ کارت ویزیت و مجلات از آن استفاده‌ می‌شود.

    نوع کاغذ و روش چاپ

    اگر بخواهیم پس از چاپ آنچه‌ می‌بینیم استاندارد باشد و از کیفیت آن راضی باشیم باید از کاغذ مخصوص آن نوع چاپ استفاده کنیم. به همین سبب در ادامه به بررسی روش مناسب چاپ بر روی انواع کاغذ‌ می‌پردازیم.

    کاغذ مخصوص چاپ

    کاغذ مخصوص چاپگر لیزری

    این چاپگر از نوع دیجیتالی است و کاغذ استفاده شده در آن، باید مسطح و صاف باشد. این کاغذ را در زاویه بزرگترین ضلع چاپ‌ می‌کنند و گراماژ آن بیشتر از 60 گرم است.

    بهترین نوع کاغذ برای چاپ

    کاغذ چاپگر فلکسوگرافی

    این نوع چاپگر در زمینه چاپ انواع کاغذهای معمولی، گلاسه و پلاستیکی کیفیت خوبی دارد.

    کاغذ چاپگر سیلک اسکرین

    این چاپگر علاوه بر کاغد قابلیت چاپ روی شیشه، مقوا، پلاستیک و فلز را هم دارد.

    کاغذ چاپ

    کاغذ چاپ گراور

    برای چاپ گرد یا گراور از کاغذ‌های با قیمت مناسب مانند کاغذ مکانیکی استفاده‌ می‌کنند.کاغذ برای این چاپ گر نباید گراماژ بیشتر از 90 گرم داشته باشد.

    کاغذ چاپگر افست ورقی

    کاغد مناسب این نوع چاپ باید محکم، مسطح و روکش شده باشد.

    کاغذ چاپ افست رول با خشک کن

    گراماژ کاغذ استفاده شده در این چاپگر باید 135 گرمی باشد و رطوبت آن کم باشد.

    بیشتر ورقه‌های موجو در بازار برای چاپ از نوع A4 هستند. اما برای چاپ بزرگتر و تجاری اصولا از کاغذ‌های رولی استفاده‌ می‌کنند. بهترین قیمت کاغذ به چند عامل بستگی دارد از جمله، نوع کاغذ، موجود بودن کاغذ در بازار و مشتریان کاغذ.


    30 خرداد 1400
    مقالات مرتبط

    نظرات


    نام
    ایمیل
    نظر